De verborgen prelude

PDFPrinten
ISBN: 9789461013286
Verkoopprijs € 39,95
Tijdens een verblijf op Mallorca met zijn minnares, de Franse schrijfster George Sand, en haar dochter Solange, werkt Chopin aan een mysterieus muziekstuk. Zestig jaar later vindt de jonge Romi op zolder een deel van de prelude. Het stuk is opgedragen aan haar oma, maar zij zwijgt over de achtergrond.

Tijdens een verblijf op Mallorca met zijn minnares, de Franse schrijfster George Sand, en haar dochter Solange, werkt Chopin aan een mysterieus muziekstuk. Solange voelt een diepe vriendschap voor de componist, een vriendschap die wederzijds is. Als ze ziet hoe Chopin in het sinistere en verlaten kartuizerklooster langzaamaan ten onder gaat aan het componeren van het werk, voelt ze een groot medelijden. Waarom kost het de componist zoveel moeite? En wat heeft de griezelige monnik-apotheker allemaal te verbergen?

Zestig jaar later vindt de jonge Romi op zolder een deel van de prelude. Het stuk is opgedragen aan haar oma, maar zij zwijgt over de achtergrond. Romi vertrekt naar Parijs, en gaat op zoektocht naar het andere deel van de compositie. Haar zoektocht eindigt in een klooster op Mallorca waar ze geheimzinnige tekens op de muur van een van de zalen ontdekt en waar mysterieuze gebeurtenissen plaatshebben. Probeert iemand haar met alle geweld op een dwaalspoor te brengen?

576 pagina's

Er zijn nog geen recensies voor dit artikel. Alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen een review schrijven.