Winkelwagen is leeg.

Het huis in de zon

PDFPrinten
ISBN: 9789461012111
Verkoopprijs € 27,95
Na haar eindexamen gaat Marije Doeverdans logeren bij vrienden van haar ouders, die op de Veluwe een inrichting voor geestelijk gehandicapten leiden. Veel voldoening vindt ze in het contact met de geestelijk gehandicapte Egbert, een kleinzoon van een oude freule die op een landgoed naast de inrichting woont. Elke dag gaat Marije met Egbert spelen en de jongen fleurt zienderogen op. De freule is haar zeer dankbaar en besluit Marije na haar dood passend te belonen. Dat heeft grote gevolgen: voor Marije zelf, haar nieuwe geliefde én voor een grote groep gehandicapten, de toekomstige bewoners van ‘het huis in de zon’.

Na haar eindexamen gaat Marije Doeverdans logeren bij vrienden van haar ouders. Het zijn Reinier en Martha, die op de Veluwe een inrichting voor geestelijk gehandicapten leiden. Marije heeft veel verdriet om een plotseling afgebroken liefdesrelatie maar wordt zo in beslag genomen door alles wat in en rondom de inrichting gebeurt, dat ze snel vergeet.

Veel voldoening vindt ze in het contact met de geestelijk gehandicapte Egbert, een kleinzoon van een oude freule die op een landgoed naast de inrichting woont. Elke dag gaat Marije met Egbert spelen en de jongen fleurt zienderogen op. De freule is haar zeer dankbaar en besluit Marije na haar dood passend te belonen. Dat heeft grote gevolgen: voor Marije zelf, haar nieuwe geliefde én voor een grote groep gehandicapten, de toekomstige bewoners van ‘het huis in de zon’.

Julia Burgers-Drost (1938-2013) publiceerde al in de jaren zeventig en tachtig korte verhalen in diverse kranten. In 1983 verscheen haar eerste roman ‘Wachten op de oogst’ die gevolgd werd door bijna 100 andere titels. Uitgeverij Oorsprong brengt vier van haar boeken als gecorrigeerde herdruk uit.

 

392 pagina's

Er zijn nog geen recensies voor dit artikel. Alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen een review schrijven.

Boekpresentatie Sri Annatta

In oktober 2017 verschijnt het eerste boek van Sri Annatta met als (voorlopige) titel Reis naar Metta, een spirituele biografie. Het boek wordt op twee locaties gepresenteerd. De eerste is op 18 oktober bij Uitgeverij Oorsprong in Deventer en de tweede is op 26 oktober bij Stichting De Roos in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie over de boekpresentatie.

Dit boek gaat over het spirituele pad dat Peter van Loo bewandeld heeft. Gedurende zijn leven maakte hij de ontwikkeling van een jongen uit een 'doorsnee' gezin tot monnik door en is nu boeddhistisch (meditatie)leraar en woont in Thailand. Hij vertelt uitgebreid en openhartig over zijn levenservaring, met de nodige hoogte- en dieptepunten en geeft ondertussen een duidelijke en heldere kijk op het boeddhisme. Een boek dat hierdoor toegankelijk is en in onze drukke, chaotische wereld van nu vooral inspireert...

Grote Letter Bibliotheek

Uitgeverij Oorsprong heeft per 1 september 2014 uitgeverij Grote Letter Bibliotheek (GLB) overgenomen. Daarmee hebben wij een vooraanstaande positie in de markt van grote letter uitgaven verworven.

Om duidelijkheid naar klanten te geven worden de grote letter titels van Oorsprong vanaf nu langzamerhand omgezet naar GLB uitgaves. Mocht u een titel niet (meer) kunnen vinden bij Uitgeverij Oorsprong, kijkt u dan op de site www.groteletter.nl

Zoek op titel

Zoek op auteur