Winkelwagen is leeg.

De tuinman van niemandsland

PDFPrinten
Auteur: Bauer, Guus
ISBN: 9789461010568
Verkoopprijs € 19,95
Bij een zaagmolen op een heuvel met sparren en dennen volgt een zoon stilzwijgend het voorbeeld van zijn vader, zoals dat al generaties lang gebeurt. Hij zaagt bomen tot planken en zorgt voor veel nageslacht. Verder bemoeit hij zich nergens mee. Want vrede wordt altijd voorgoed gesloten, maar duurt zelden langer dan een paar jaar. Een voor een vertrekken de zonen uit het dal. De jongste, Zlatomir, blijft achter. Hij is bang om een ander mens te worden als hij de heuvel over gaat. Maar dan steekt er een venijnige oostenwind op. De tuinman van niemandsland bezit alle eigenschappen van een modern sprookje: poëtisch, wreed en geboetseerd naar een realiteit die we maar al te goed herkennen.

Bij een zaagmolen op een heuvel met sparren en dennen volgt een zoon stilzwijgend het voorbeeld van zijn vader, zoals dat al generaties lang gebeurt. Hij zaagt bomen tot planken en zorgt voor veel nageslacht. Verder bemoeit hij zich nergens mee. Want vrede wordt altijd voorgoed gesloten, maar duurt zelden langer dan een paar jaar. Een voor een vertrekken de zonen uit het dal. De jongste, Zlatomir, blijft achter. Hij is bang om een ander mens te worden als hij de heuvel over gaat. Maar dan steekt er een venijnige oostenwind op.

De tuinman van niemandsland bezit alle eigenschappen van een modern sprookje: poëtisch, wreed en geboetseerd naar een realiteit die we maar al te goed herkennen.

Guus Bauer (géén familie van) is geboren in Amsterdam en keerde na vele omzwervingen in het buitenland naar deze stad terug. Hij schrijft, presenteert radio en maakt theater en muziek. In het kader van Amsterdam Wereldboekenstad 2008 verzorgde hij de publicatie van het boek Bij Reve aan tafel. Eerder gaf Bauer werk uit van onder meer Gerrit Komrij, Hugo Claus, Adriaan Morriën en Theo van Gogh. Voorts schrijft Bauer boekrecensies en colomns over de actualiteiten voor diverse kranten en tijdschriften. De tuinman van niemandsland (2008) is zijn eerste roman. Het boek werd in meerdere landen vertaald, waaronder Duitsland en Tsjechië.

Reacties uit de pers

  • Een literair kleinood. - De Standaard
  • Verbluffend laconiek, echt raak. - Thomas Rosenboom
  • ***** - Nu.nl
  • Een meesterlijke sfeertekening, bitterzoet ironisch. - Nelleke Noordervliet

 

Genre: roman, 184 pagina’s, paperback 17 x 24 cm

OORSPRONGkelijke uitgever: Signature, Utrecht

Er zijn nog geen recensies voor dit artikel. Alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen een review schrijven.

Boekpresentatie Sri Annatta

In oktober 2017 verschijnt het eerste boek van Sri Annatta met als (voorlopige) titel Reis naar Metta, een spirituele biografie. Het boek wordt op twee locaties gepresenteerd. De eerste is op 18 oktober bij Uitgeverij Oorsprong in Deventer en de tweede is op 26 oktober bij Stichting De Roos in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie over de boekpresentatie.

Dit boek gaat over het spirituele pad dat Peter van Loo bewandeld heeft. Gedurende zijn leven maakte hij de ontwikkeling van een jongen uit een 'doorsnee' gezin tot monnik door en is nu boeddhistisch (meditatie)leraar en woont in Thailand. Hij vertelt uitgebreid en openhartig over zijn levenservaring, met de nodige hoogte- en dieptepunten en geeft ondertussen een duidelijke en heldere kijk op het boeddhisme. Een boek dat hierdoor toegankelijk is en in onze drukke, chaotische wereld van nu vooral inspireert...

Grote Letter Bibliotheek

Uitgeverij Oorsprong heeft per 1 september 2014 uitgeverij Grote Letter Bibliotheek (GLB) overgenomen. Daarmee hebben wij een vooraanstaande positie in de markt van grote letter uitgaven verworven.

Om duidelijkheid naar klanten te geven worden de grote letter titels van Oorsprong vanaf nu langzamerhand omgezet naar GLB uitgaves. Mocht u een titel niet (meer) kunnen vinden bij Uitgeverij Oorsprong, kijkt u dan op de site www.groteletter.nl

Zoek op titel

Zoek op auteur