Winkelwagen is leeg.

Oorlogskinderjaren

PDFPrinten
ISBN: 978-94-6101-179-4
Verkoopprijs € 12,95
Jan Best de Vries schreef zijn herinneringen als kind in de Tweede Wereldoorlog op als troost voor anderen, maar vooral voor zichzelf omdat hij altijd blijft worstelen met zijn trauma's. Hij weet dat pas bij zijn dood de oorlog voor hem ten einde zal zijn.

Waarom en voor wie heb ik gemeend het boek toch zelf te moeten schrijven? Allereerst ter vertroosting van de kinderen van Joden, verzetsmensen en fascisten die de Tweede Wereldoorlog en de nasleep daarvan hebben moeten meemaken en die als ongewilde slachtoffers van de trauma's en wanen van hun ouders daaronder zwaar geleden hebben. Velen, maar helaas niet allen van hen hebben desondanks alsnog hun weg in het leven kunnen vinden. Ook ik dacht mijn weg in het leven gevonden te hebben, maar na de dood van mijn zo dierbare Nanny, blijkt nu dat alleen zij mij overeind heeft gehouden en dat mijn oude angsten weer zijn bovengekomen.

Jan Best de Vries schreef zijn herinneringen als kind in de Tweede Wereldoorlog op als troost voor anderen, maar vooral voor zichzelf omdat hij altijd blijft worstelen met zijn trauma's. Hij weet dat pas bij zijn dood de oorlog voor hem ten einde zal zijn.

72 pagina's

Er zijn nog geen recensies voor dit artikel. Alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen een review schrijven.

Boekpresentatie Sri Annatta

In oktober 2017 verschijnt het eerste boek van Sri Annatta met als (voorlopige) titel Reis naar Metta, een spirituele biografie. Het boek wordt op twee locaties gepresenteerd. De eerste is op 18 oktober bij Uitgeverij Oorsprong in Deventer en de tweede is op 26 oktober bij Stichting De Roos in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie over de boekpresentatie.

Dit boek gaat over het spirituele pad dat Peter van Loo bewandeld heeft. Gedurende zijn leven maakte hij de ontwikkeling van een jongen uit een 'doorsnee' gezin tot monnik door en is nu boeddhistisch (meditatie)leraar en woont in Thailand. Hij vertelt uitgebreid en openhartig over zijn levenservaring, met de nodige hoogte- en dieptepunten en geeft ondertussen een duidelijke en heldere kijk op het boeddhisme. Een boek dat hierdoor toegankelijk is en in onze drukke, chaotische wereld van nu vooral inspireert...

Grote Letter Bibliotheek

Uitgeverij Oorsprong heeft per 1 september 2014 uitgeverij Grote Letter Bibliotheek (GLB) overgenomen. Daarmee hebben wij een vooraanstaande positie in de markt van grote letter uitgaven verworven.

Om duidelijkheid naar klanten te geven worden de grote letter titels van Oorsprong vanaf nu langzamerhand omgezet naar GLB uitgaves. Mocht u een titel niet (meer) kunnen vinden bij Uitgeverij Oorsprong, kijkt u dan op de site www.groteletter.nl

Zoek op titel

Zoek op auteur