Winkelwagen is leeg.

Ik, Geronimo

PDFPrinten
Auteur: Barrett, S.M.
ISBN: 9789461010094
Verkoopprijs € 24,95
Geronimo (1829-1909) was de befaamdste van alle Apacheleiders en de laatste grote Indianenvoorman die zich gewapenderhand verzette tegen de kolonisering van Noord-Amerika. Zijn reputatie van niets ontziende krijger, maar ook van ‘nobele wilde’ met een bijna onbreekbare wil tot vrijheid maakte hem tot een mythische figuur. Zijn authentieke levensverhaal is opgetekend in Ik, Geronimo. Hij vertelt in zijn eigen woorden aan S.M. Barrett over zijn ongelijke en bloedige strijd tegen de ondergang van zijn cultuur. Dit werk geldt als een der belangrijksten directe getuigenis van het leven en denken van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika. ‘Schrijf op wat ik heb gezegd’, zei Geronimo hem en het resultaat is een uniek hoogtepunt in de indianenliteratuur.

Geronimo (1829-1909) was de befaamdste van alle Apacheleiders en de laatste grote Indianenvoorman die zich gewapenderhand verzette tegen de kolonisering van Noord-Amerika. Zijn reputatie van niets ontziende krijger, maar ook van ‘nobele wilde’ met een bijna onbreekbare wil tot vrijheid maakte hem tot een mythische figuur.

Zijn authentieke levensverhaal is opgetekend in Ik, Geronimo. Hij vertelt in zijn eigen woorden aan S.M. Barrett over zijn ongelijke en bloedige strijd tegen de ondergang van zijn cultuur.

Dit werk geldt als een der belangrijksten directe getuigenis van het leven en denken van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika. ‘Schrijf op wat ik heb gezegd’, zei Geronimo hem en het resultaat is een uniek hoogtepunt in de indianenliteratuur.

Genre: Biografie

Aantal pagina`s: 256, paperback 17 x24 cm

OORSPRONGkelijke uitgever: Erven J. Bijleveld, Utrecht

Er zijn nog geen recensies voor dit artikel. Alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen een review schrijven.

Boekpresentatie Sri Annatta

In oktober 2017 verschijnt het eerste boek van Sri Annatta met als (voorlopige) titel Reis naar Metta, een spirituele biografie. Het boek wordt op twee locaties gepresenteerd. De eerste is op 18 oktober bij Uitgeverij Oorsprong in Deventer en de tweede is op 26 oktober bij Stichting De Roos in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie over de boekpresentatie.

Dit boek gaat over het spirituele pad dat Peter van Loo bewandeld heeft. Gedurende zijn leven maakte hij de ontwikkeling van een jongen uit een 'doorsnee' gezin tot monnik door en is nu boeddhistisch (meditatie)leraar en woont in Thailand. Hij vertelt uitgebreid en openhartig over zijn levenservaring, met de nodige hoogte- en dieptepunten en geeft ondertussen een duidelijke en heldere kijk op het boeddhisme. Een boek dat hierdoor toegankelijk is en in onze drukke, chaotische wereld van nu vooral inspireert...

Grote Letter Bibliotheek

Uitgeverij Oorsprong heeft per 1 september 2014 uitgeverij Grote Letter Bibliotheek (GLB) overgenomen. Daarmee hebben wij een vooraanstaande positie in de markt van grote letter uitgaven verworven.

Om duidelijkheid naar klanten te geven worden de grote letter titels van Oorsprong vanaf nu langzamerhand omgezet naar GLB uitgaves. Mocht u een titel niet (meer) kunnen vinden bij Uitgeverij Oorsprong, kijkt u dan op de site www.groteletter.nl

Zoek op titel

Zoek op auteur