Winkelwagen is leeg.

Wilhelmina, een Koninklijke, koppige mevrouw

PDFPrinten
ISBN: 9789461010179
Verkoopprijs € 24,95
Koningin Wilhelmina, 125 jaar na haar geboorte en 60 jaar na de bevrijding klinkt haar stem via Radio Oranje nog steeds als een klok en staat haar beeld nog als in beton gegoten. Onverzettelijk! Maar zoveel jaar na de bevrijding rijst er ook een ander beeld van Koningin Wilhelmina op. Een vrouw die naast onverzettelijk ook onmiskenbaar ondemocratisch was. En haatdragend en deloyaal tegenover mensen die haar juist wèl grote trouw hadden betoond. Wilhelmina moest als koningin het symbool van en voor haar hele volk zijn. Maar voor grote delen van dat volk had zij weinig of geen sympathie. Wilhelmina, een Koninklijke koppige Mevrouw belicht de soms eenzijdige bejubelde oorlogsvorstin in een wat realistischer kader.

Koningin Wilhelmina, 125 jaar na haar geboorte en 60 jaar na de bevrijding klinkt haar stem via Radio Oranje nog steeds als een klok en staat haar beeld nog als in beton gegoten. Onverzettelijk!

Maar zoveel jaar na de bevrijding rijst er ook een ander beeld van Koningin Wilhelmina op. Een vrouw die naast onverzettelijk ook onmiskenbaar ondemocratisch was. En haatdragend en deloyaal tegenover mensen die haar juist wèl grote trouw hadden betoond.

Wilhelmina moest als koningin het symbool van en voor haar hele volk zijn. Maar voor grote delen van dat volk had zij weinig of geen sympathie.

Wilhelmina, een Koninklijke koppige Mevrouw belicht de soms eenzijdige bejubelde oorlogsvorstin in een wat realistischer kader.

 

Bert van Nieuwenhuizen publiceerde ook het boek Juliana, een onderschatte vorstin.

Genre: Biografie

Uitvoering: 342 pagina`s, paperback 17 x 24 cm

OORSPRONGkelijke uitgever: Aspekt, Soesterberg

Er zijn nog geen recensies voor dit artikel. Alleen geregistreerde en ingelogde gebruikers kunnen een review schrijven.

Boekpresentatie Sri Annatta

In oktober 2017 verschijnt het eerste boek van Sri Annatta met als (voorlopige) titel Reis naar Metta, een spirituele biografie. Het boek wordt op twee locaties gepresenteerd. De eerste is op 18 oktober bij Uitgeverij Oorsprong in Deventer en de tweede is op 26 oktober bij Stichting De Roos in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie over de boekpresentatie.

Dit boek gaat over het spirituele pad dat Peter van Loo bewandeld heeft. Gedurende zijn leven maakte hij de ontwikkeling van een jongen uit een 'doorsnee' gezin tot monnik door en is nu boeddhistisch (meditatie)leraar en woont in Thailand. Hij vertelt uitgebreid en openhartig over zijn levenservaring, met de nodige hoogte- en dieptepunten en geeft ondertussen een duidelijke en heldere kijk op het boeddhisme. Een boek dat hierdoor toegankelijk is en in onze drukke, chaotische wereld van nu vooral inspireert...

Grote Letter Bibliotheek

Uitgeverij Oorsprong heeft per 1 september 2014 uitgeverij Grote Letter Bibliotheek (GLB) overgenomen. Daarmee hebben wij een vooraanstaande positie in de markt van grote letter uitgaven verworven.

Om duidelijkheid naar klanten te geven worden de grote letter titels van Oorsprong vanaf nu langzamerhand omgezet naar GLB uitgaves. Mocht u een titel niet (meer) kunnen vinden bij Uitgeverij Oorsprong, kijkt u dan op de site www.groteletter.nl

Zoek op titel

Zoek op auteur