Winkelwagen is leeg.

Grote letter boeken in alle genres

Waarom grote letters?

Boeken met een grotere letter hebben het voordeel dat ze gemakkelijker leesbaar zijn. Dit is ideaal voor mensen die moeite hebben met het lezen van normale boeken die vaak in (te) kleine letters zijn gedrukt. Ook voor mensen met een visuele handicap, zowel jong als oud, hebben grote letters het voordeel dat het minder vermoeiend is. Misschien kan het nog lekker zonder bril of in ieder geval toch zonder loep.
 Gewoon lekker en makkelijk lezen op elke gewenste plek is fijn en ontspannend.

Waarom boeken van Uitgeverij Oorsprong?

  • Genres die aansluiten bij de moderne mens met een brede interesse;
  • Onze boeken zijn van hoge kwaliteit;
  • Gemaakt op papier dat het milieu het minst belast (FSC-papier);
  • Kleine voorraden, dus zo min mogelijk overbodige productie;
  • Worden altijd binnen 3 dagen geleverd; zijn nooit uitverkocht!

Lettergrootte van deze website aanpassen

De lettergrootte van deze website kunt u aanpassen door op uw toetsenbord de CTRL toets ingedrukt te houden en dan de + toets aan te slaan.

Ons volledige assortiment grootletterboeken vindt u via het menu in de rechterkolom.

Categorieën

Speciale artikelen

Nieuwste artikelen

Top tien artikelen

In de schaduw van Arnhem

in de schaduw van arnhem
Verkoopprijs € 34,95
De heroïsche verhalen over de Slag om Arnhem. De Slag om Arnhem van september 1944 is beroemd en berucht, door de uitzonderlijke parachutedroppings en de heldhaftige verdediging van de brug. Doordat de campagne mislukte, kwamen de geallieerden geïsoleerd te zitten op een stuk weg van dertig kilometer. Links en rechts ervan was Nederland nog bezet door de Duitsers. Hoewel de Duitse troepen veel beter waren bewapend, moesten deze dichtbevolkte en door rivieren gedomineerde gebieden door de geallieerden worden bevrijd. In de schaduw van Arnhem vertelt het boeiende verhaal van de Slag om Arnhem, gelardeerd met ooggetuigenverslagen en persoonlijke herinneringen van Britse,

Stenen voor een Ransuil

hart - stenen voor een ransuil - mini3
Verkoopprijs € 22,00
Evenals Jan Wolkers is ’t Hart afkomstig uit een streng gereformeerd milieu. Voor hem vormt het verleden echter geen bizarre aberratie, maar een marteling die in dit boek op subtiele wijze tegen een brede autobiografische achtergrond voelbaar wordt gemaakt. Hij geeft een afstandelijk en precies geformuleerd verslag van de religieuze verminking die het lot van zoveel dertigers en veertigers tot in lengte van jaren zal bepalen.

Gimmick

zwagerman - gimmick - mini
Verkoopprijs € 27,00
‘Nee, ik heb geen zin. Ik heb eigenlijk nooit zin om ergens heen te gaan. Meestal heb ik alleen maar zin om ergens vandaan te gaan.’ Walter van Raamsdonk komt terecht in de wereld van jonge, succesvolle kunstenaars in Amsterdam. Die zijn voornamelijk gefixeerd op geld, seks en drugs - en o ja, heel af en toe maken ze ook nog wat kunst. Gimmick! staat inmiddels bekend als de roman van een generatie.

Onder de korenmaat

hart - onder de korenmaat - mini
Verkoopprijs € 25,00
Een dertigjarige vrouwelijke dierenarts wordt verliefd op een vijfenveertigjarige musicus. De man, wiens voorgeschiedenis nog zal worden verhaald in Het woeden der gehele wereld, heeft zijn leven min of meer onder controle. Nu slaat de bliksem in. Hij wordt op zijn beurt hevig verliefd. Maar al snel is bij haar de verliefdheid aan het afnemen. Ze geeft daar op een even zorgeloze en ontactische als spontane en vanzelfsprekende wijze blijk van. Bij de man echter is de liefde ongebroken, hetgeen beklemmend contrasteert met de manier waarop hij wordt afgedankt.

Dolhuis

buch - het dolhuis - mini
Verkoopprijs € 21,95
Waarom moest Winkler Brockhaus naar een gekkenhuis? Waarom werd een tienjarig jongetje naar Brabant gestuurd om bijna een jaar lang onderworpen te worden aan een wreedaardig regime? In Het Dolhuis wordt het leven van de kleine Winckler stap voor stap gevolgd. De schrijver volgt hem tot ver in zijn volwassenheid en toont aan hoe de vermeende gekheid van de jongen tot lang in zijn leven nadelige effecten heeft.

Zoek op titel

Zoek op auteur