/Winkel
 • De welvarende boer Daniel Roodenburg heeft een goed huwelijk in gedachten voor zijn oudste dochter Sabina, maar het meisje is het niet eens met de keuze van haar vader. Lange tijd weet ze zich tegen zijn wil te verzetten, maar uiteindelijk moet ze toegeven en verlooft ze zich met de rijke boerenzoon Hendrik van Bressij, hoewel ze van een ander houdt. In haar huwelijk moet ze een zware strijd voeren en vindt ze maar weinig geluk, maar op het moment dat ze ook de laatste strohalm waaraan ze zich heeft vastgeklampt, lijkt te verliezen, neemt het leven een onverwachte wending.
 • Drie vrouwen die door liefde en vergeving door de jaren heen met elkaar verbonden zijn. Drie bruiloften, omgeven door geheimen en bedrog. Drie generaties, getroffen door hartzeer en verlies.
 • Frits Grimmelikhuizen volgt in dit boek bijna van dag tot dag de invloed die Rilke heeft gehad op het wordend kunstenaarschap van Etty Hillesum aan de hand van talrijke citaten, die zo veel mogelijk zijn vertaald naar het Nederlands. Ook is een uitgebreide schets toegevoegd van leven en werken van Rilke, de belangrijkste Duitse dichter uit de vorige eeuw.
 • Erfgoed

  27.95
  Donna Moree is een bekend fotografe. Ze wordt uitgenodigd een fotoboek te maken over Landgoed Santhove en daarna de bruiloft van de barones vast te leggen.
 • De belofte

  44.95
  Reuven studeert voor rabbijn en krijgt het zwaar te verduren wanneer hij op gewaagde wijze de Schrift wil verklaren. Danny heeft het geestelijk leiderschap van de chassidiem afgewezen en riskeert zijn carriere als klinisch psycholoog door een gevaarlijke therapie toe te passen.
 • Geert voelt zich, na het overlijden van zijn vrouw, vaak wat eenzaam en overbodig. Z'n kinderen zijn volwassen en hebben zo hun eigen besognes, die hebben hem niet meer nodig. Maar dan kruist opeens een door de maatschappij in een uithoek gedreven jonge vrouw zijn pad. En Geert ziet z'n taak en neemt dit verschoppelingetje liefdevol in zijn huis op. Door z'n protégé raakt hij verwikkeld in allerlei problemen.
 • Hellig vuur

  12.95
  Hellig vuur draait om een conflict tussen arm en rijk op het Drentse platteland.
 • 2044 km

  14.95
  Wout, leraar Latijn en Grieks, en Klaas, leraar Nederlands, fietsen met een tandem naar Rome. In 2044 km vertelt Wout van hun belevenissen en ervaringen tijdens hun giro naar de caput mundi, de eeuwige stad Rome.
 • S. Carmiggelt (1913-1987) ontwikkelde als schrijver van cursiefjes in de krant - aanvankelijk in Vooruit, de Haagse editie van Het Volk, en na de oorlog in Het Parool - een uniek meesterschap op de korte baan. Zijn rubriek 'Kronkel' was om zijn hoge graad van herkenbaarheid geliefde dagelijkse kost bij het Nederlandse lezerspubliek. Carmiggelts puntige, laconieke stijl paste uitstekend in een vluchtig medium als de krant.
Uitgeverij Oorsprong gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Uitgeverij Oorsprong voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Instellingen OK